010 303 67 40

WordPress cursus

Zelf aan de slag met je eigen website. Natuurlijk kan jij dat ook

Heb jij geen technische kennis? en denk je dat je daarom geen website zou kunnen maken?

In de WordPress cursus leer ik je hoe je je eigen WordPress website bouwt. In één dag. Zonder technisch gedoe! Dat beloof ik.

In de cursus bouwen we niet zo maar een website. Ik laat je stap voor stap zien hoe je met WordPress een website maakt die meer is dan een online visitekaartje. Je leert een klantmagneet maken van jouw website. Bouwt een website die meer bezoekers en potentiële klanten gaat trekken en meer geld gaat opleveren voor je bedrijf.

Je bent ook niet meer afhankelijk van externen!  Omdat jij aan het eind van de cursus precies weet hoe je je eigen website moet updaten en beheren! Ook als je geen kennis hebt van HTML of programmeren.

[call to action: Overtuigd? En klaar om je eigen website te bouwen? Vraag nu een 100% vrijblijvende offerte aan! ]

Voor wie is de cursus?

  • Ondernemers
  • Zzp’ers

Iedereen die een website wil voor zichzelf of zijn bedrijf.  Iedereen die niet meer afhankelijk wil zijn van externe programmeurs en vormgevers om zijn website te onderhouden en updaten.

Deze cursus is voor beginners en gevorderden. Ik lever altijd maatwerk. Het voordeel? Ik val je niet lastig met theoretische kennis wat je toch al kent of technische ingewikkelde dingen die je pet ver te boven gaan.

Ben je gevorderd en heb je al ervaring met WordPress dan slaan we een aantal basisonderwerpen over en gaan we dieper op voor jouw belangrijke onderdelen in.

Cusus inhoud / programma:

WordPress de basics:

Ik geef een korte introductie van WordPress. We bespreken wat een content management systeem (CMS) is. Ik leg de verschillen uit tussen de twee WordPress versies: WordPress.com en WordPress.org.

WordPress installeren:
Wat is hosting en FTP? Ik leg uit wat het is he hoe je het gebruikt. Nu ben je klaar om zelf WordPress te installeren op je webserver.

Een WordPress thema kiezen
Hoe kies je een thema voor jouw website? Waar moet je allemaal op letten? Hoe installeer je een thema?

Hoe werkt WordPress precies?

Je leert werken met de WordPress editor. Wat is het verschil tussen posts en pagina’s? Hoe kun je de zijbalk (sidebar) aanpassen? Hoe maak je Menu’s? Wat zijn widgets en hoe kun je deze gebruiken?

WordPress plugins:
Wat zijn plugins en waar kun je ze vinden? Hoe voeg je extra functionaliteiten toe aan je website met plugins? We bespreken populaire en veelgebruikte plugins.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) voor WordPress:
We kijken naar WordPress en de Yoast SEO plugin. Welke instellingen pas je aan om te zorgen dat jouw website (nog) beter vindbaar wordt?

WordPress updates en onderhoud
Wat zijn WordPress updates? Hoe gebruik je de WordPress updater zodat WordPress, je thema en alle plugins altijd up to date zijn?

Wat krijg je nog meer?

Eén jaar lang gratis hosting via Siteground. Na de cursus krijg je toegang tot een overzichtelijk online naslagwerk waarin alle dingen staan die tijdens de cursus besproken zijn. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen. Je krijgt ook mijn WordPress-handleiding. [aanvullen]. En natuurlijk een mooi certificaat als bewijs van deelname aan deze cursus. Om in te lijsten, en aan de muur te hangen